Achtergrond Moskou


Moskou is een stad van tegenstellingen. De wereldstad staat bekend om haar prachtige paleizen en kathedralen die met hun sprookjesachtige torens het gezicht van Moskou bepalen. Maar tussen deze eeuwenoude architectuur staan ook de meest lelijke gebouwen en flats. 19e eeuwse straatjes wisselen af met prominente neon reclame. Deze tegenstelling hangt samen met de grote kloof tussen arm en rijk. Moskou kent zowel een bovengemiddeld aantal miljonairs als arme families. Daarnaast is Moskou aan de ene kant een op zichzelf staand wereldje maar aan de andere kant wel de voorloper en het grote voorbeeld van andere Russische steden. Wanneer je kijkt naar de geschiedenis van Moskou wordt de hoofdrol die voor de stad is weggelegd meteen duidelijk. In Moskou is elk straatje volgebouwd maar buiten de stadsgrenzen vind je kilometers aan bebossing. Voor flora en fauna ben je dan ook vooral aangewezen op de aangelegde parken.

Cultuur van Moskou

Niet voor niets wordt Moskou vaak geprezen om haar eeuwenoude architectuur en vele kunstcentra. Wat echter wel eens wordt vergeten is de groeiende invloed van het westen. De stad trekt steeds meer aandacht van een modern, hip publiek. Lees meer over de cultuur van Moskou.

Economie van Moskou

Moskou richt zich pas de laatste decennia intensief op toerisme. Toch is de industriestad een grote inhaalslag aan het maken wat zo haar effect heeft op de plaatselijke economie. Lees meer over de economie van Moskou.

Eten in Moskou

Russische gerechten zijn vaak eenvoudig van aard. Het eten van Moskou in de traditionele zin bestaat daarom voornamelijk uit brood, deeg en soep. Qua drinken is de nationale drank de bekendste; Wodka.

Evenementen in Moskou

De kenmerkende feestdagen worden niet bepaald door het Christelijke geloof zoals in de meeste westerse landen. In Rusland komt het van het Russisch Orthodoxe geloof af, waardoor kerst en nieuwjaar twee weken later zijn dan in Nederland. Lees meer over de evenementen in Moskou.

Flora & fauna van Moskou

Rusland kent een hoop wilde dieren. Op vakantie in Moskou zul je deze alleen niet snel tegenkomen. Wel vind je in de stadsparken veel soorten vogels. Voor het echte avontuur kun je de bossen buiten de stad verkennen onder leiding van een gids. Lees meer over de flora & fauna van Moskou.

Geschiedenis van Moskou

Het is moeilijk voor te stellen, maar eens was Moskou een weinig betekenend dorpje. In bijna duizend jaar hebben invasies, oorlogen en rampen de stad voor steeds grotere uitdagingen gesteld. Lees meer over de geschiedenis van Moskou.

Inwoners van Moskou

Met meer dan 10 miljoen inwoners is Moskou erg dichtbevolkt. Hoewel de Moskovieten soms nog wat ouderwets kunnen zijn, hebben ze eenmaal bevriend, alles voor je over. Lees meer over de inwoners van Moskou.

Klimaat van Moskou

Het klimaat van Moskou is erg divers. In de winter is het typische Russische weer te vinden, lage barre temperaturen met veel sneeuw. In de zomer is het echter een stuk minder, met aangename temperaturen van rond de 20 graden Celcius.

Staat Moskou

Als hoofdstad van Rusland heeft Moskou grote invloed op het landelijk bestuur. Nog altijd worden rond het Kremlin de hoogste staatszaken bepaald. Lees meer over de staat Moskou.