Eten & Drinken in Moskou


Specialiteiten van land

BorschDe keuken van Moskou wordt, zoals in de rest van Rusland, gekenmerkt door eenvoud. Deegwaren, soep en vlees worden in veel gevallen ongecompliceerd klaargemaakt. In Moskou wordt bij het eten veel brood gegeten. Maar ook word salade vaak gegeten voor een goede spijsvertering. Gerechten met deegwaren worden in Rusland met trots gemaakt. De meest voorkomende zijn blini’s (deeg pannenkoekjes) en pirosjki (deegkussentjes met uiteenlopende vulling). Beiden worden op verschillende tijdstippen gegeten en met zowel een hoofdgerecht als een borreltje. Een bekende soep uit Rusland en Moskou is de borsch. Dit is een dikke soep met vlees en groente zoals kool of bieten. Moskou staat daarnaast bekend om haar wereldberoemde kaviaar. Dit wordt bijvoorbeeld gegeten op een blini of als voorgerecht. Wat drank betreft staat de wodka natuurlijk op de eerste plaats. Maar ook thee en vruchtensappen worden veel gedronken.

Typische gerechten van land

  • Blini – Pannenkoekjes
  • Borsch – Stevige vleessoep
  • Kholodets – Gekookt vlees in gelei
  • Pelmeni – Vlees in dun deeg
  • Pirojski – Gevulde deegkussentjes
  • Sjtsji – Koolsoep
  • Stoofpot – Vele varianten

Typisch drinken van land

  • Kvas – Vruchtensap met meel
  • Medovoecha – Alcoholische honingdrank
  • Sbiten – De “Russische Glühwein”
  • Thee – Vaak gecombineerd met sterke drank
  • Wodka – De nationale drank