Algemeen Moskou


Bezienswaardigheden in Moskou

Kerst in Moskou De historische architectuur is het handelsmerk van de bezienswaardigheden in Moskou. Prachtige kerken, paleizen en theaters zijn in heel de stad te bezichtigen. Moskou kent ook een aantal prestigieuze musea. De bekendste attractie is de Basiliuskathedraal aan het rode plein. Andere bezienswaardigheden zijn de verrassend gevarieerde wijken en het immense metrostelsel. Bekijk hier een overzicht van de bezienswaardigheden in Moskou.

Horeca in Moskou

Wat betreft horeca zijn de Moskovieten erg trendgevoelig. De vele restaurantjes en cafés in Moskou bieden zo veel keus dat trends snel na elkaar volgen. Door de grote kloof tussen arm en rijk zijn de uitgaansgebieden in Moskou duidelijk te onderscheiden. ’s Nachts opent zich een nieuwe wereld waar het mogelijk is tot in de late uurtjes uit te gaan.

Achtergrond van Moskou

Er zijn verschillende theorieën over de herkomst van de naam Moskou. Sommigen zeggen dat deze al 3000 jaar oud is. En er zijn zelfs resten gevonden van nederzettingen uit de steentijd op de plek van het huidige Moskou. Historisch belangrijke gebeurtenissen zijn de strijd tegen de mongolen en de invasie door Napoleon. Lees meer over de achtergrond van Moskou.

Klimaat van Moskou

Het weer in Moskou verschilt erg per seizoen. ’s Winters kan het er erg koud worden met uitschieters tot -20°C. In de zomer is het klimaat echter mild. Of je nu in de wintermaanden door de sneeuw loopt of in de zomer onder de stralende zon, heel het jaar is een geslaagde vakantie naar Moskou gegarandeerd. Meer over het klimaat van Moskou.

Feiten over Moskou

Voor je vertrek naar Moskou is het verstandig om op de hoogte te zijn van een aantal belangrijke praktische zaken over Moskou. Interessante informatie staat hier handig op rij om te voorkomen dat je onvoorbereid op reis gaat.

Praktische informatie over Moskou

Naast de snelle informatie in de feitentabel is op sommige gebieden wat uitgebreidere kennis van belang. Bij de praktische informatie over Moskou vind je alles wat je moet weten voor een geslaagde vakantie. Informatie over geld, taal, regels en cultuur staat hier voor je op een rijtje.