Feitentabel

Voor je vertrek naar Moskou is het verstandig om op de hoogte te zijn van een aantal belangrijke praktische zaken die vermeldt staan onder feitentabel Moskou. Interessante informatie staat hier handig op rij om te voorkomen dat je onvoorbereid op reis gaat.

Horeca

Wat betreft horeca zijn de Moskovieten erg trendgevoelig. De vele restaurantjes en cafés in Moskou bieden zo veel keus dat trends snel na elkaar volgen. Door de grote kloof tussen arm en rijk zijn de uitgaansgebieden in Moskou duidelijk te onderscheiden. ’s Nachts opent zich een nieuwe wereld waar het mogelijk is tot in de late uurtjes uit te gaan.
Klimaat

Het weer in Moskou verschilt erg per seizoen. ’s Winters kan het er erg koud worden met uitschieters tot -20°C. In de zomer is het klimaat echter mild. Of je nu in de wintermaanden door de sneeuw loopt of in de zomer onder de stralende zon, heel het jaar is een geslaagde vakantie naar Moskou gegarandeerd. Meer over het klimaat van Moskou.

Cultuur en historie

Benieuwd naar de Russische cultuur of die van de Moskovieten. Wordt het stereotype Rus bevestigd of niet? Lees het op Cultuur en Historie van Moskou. Lees er ook hoe Moskou zo geworden is zoals het nu is, Wat voor rol de Moskva had en nog veel meer!

Praktisch

Naast de snelle informatie in de feitentabel is op sommige gebieden wat uitgebreidere kennis van belang. Bij de praktische informatie over Moskou vind je alles wat je moet weten voor een geslaagde vakantie. Informatie over geld, taal, regels en cultuur staat hier voor je op een rijtje.