Uitgaan in Moskou

In tegenstelling tot veel andere wereldsteden kent Moskou een nachtleven waar elke paar weken wel weer een adres bij komt. Clubs, discotheken en sommige cafés zijn heel de nacht geopend. Let erop dat omdat het uitgaan zo nieuw is, er vaak een flink prijskaartje aan hangt. Het verschil tussen arm en rijk komt hierin sterk naar voren. Vooral na het Sovjet tijdperk is het uitgaan in Moskou sterk veranderd. Voorheen lag de nadruk op ballet, opera en circus. Echter worden de aanwezige theaters veel bezocht in Moskou. Uitgaan in deze stad is een unieke beleving. De veelzijdigheid van het nachtleven is eindeloos. Wanneer je de bonzende clubs wel hebt gezien en de geen kaartje hebt kunnen bemachtigen voor het theater, kun je altijd nog kiezen voor een bijvoorbeeld een casino of sfeervolle jazzclub.
Bekijk de aanbevolen uitgaansgelegenheden per wijk

Kremlin
 • Club Art Garbage
  Een van de vele opkomende club – café combinaties. In de hippe omgeving met schilderijen en sculpturen kun je zowel goed eten als stappen.
 • Bolshoi Theater
  Ten noorden van het Kremlin ligt het wereldberoemde Bolshoi Theater. Hier kun je genieten van de mooiste opera en ballet voorstellingen. Ideaal voor een romantisch avondje uit in de cultuurhoofdstad van Oost-Europa.
 • Club Arka
  Net buiten het Kremlin ligt deze grote ondergrondse club. Met verschillende dansvloeren is het een echte hotspot voor een doorgewinterd uitgaanspubliek.
 • Club Che
  In hartje Moskou, voert club Che je even mee naar de Cubaanse sferen. Met een combinatie van Zuid-Amerikaanse gezelligheid en hippe drankjes en muziek kun je hier ook losgaan op de dansvloer.
 • Club Solyanka
  In het weekend worden de stoelen en tafels van dit stijlvolle restaurant aan de kant geschoven om plaats te maken voor veelzijdige DJ’s. Laat je niet afschrikken door het soms strenge deurbeleid.
Tverskaja & Arbatskaja
 • Bar Gogol
  Midden tussen de meest exclusieve clubs ligt deze laagdrempelige bar. Op de ontspannen sfeer komen veel studenten af.
 • Bar Real McCoy
  Een veelzijdige bar die bekend staat om haar vrijwel dagelijkse live muziek. Na de optredens gaat het feest door tot in de late uurtjes. Hier loop je vrolijke en uitgesproken Moskovieten tegen het lijf.
 • Bar Tinkoff
  Een van de bekendere sport-bars in de omgeving. Hier kun je genieten van je favoriete wedstrijden en kiezen uit de verschillende smaken zelf gebrouwen bier.
 • Mon Café
  Een gezellig café in Franse stijl. Hoewel erg eenvoudig wat betreft opzet, heeft Mon Café een stijlvolle sfeer. Geniet van een glaasje wodka te midden van het trendy publiek.
  1-ya Tverskaya-Yamskaya ul 4, Mayakovskaya
Zamoskvoretsje
 • Bar Kvatira 44
  Geheel in de authentieke stijl van deze oude wijk wordt je in Kvatira 44 ontvangen in een vertrouwde setting. Het huiskamercafé serveert traditionele gerechten, maar je kunt er ook uistekend terecht voor een gezellig drankje.
 • Bar Rock-Vegas
  Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier de glitter en glamour van Las Vegas rock city. De avond begint rustig met een hapje en een drankje, maar als de tafels aan de kant gaan stroomt de dansvloer vol.
 • Luna theatre
  Een van de vele theaters in deze traditionele wijk. Koop een kaartje aan de deur en bezoek een sfeervolle voorstelling. Bedenk wel dat veel voorstellingen in het Russisch worden gegeven.
 • Paparazzi Bar
  Trendy loungebar waar veel DJ’s hun opwachting maken. Ideaal om de avond te beginnen met een praatje en een tropische cocktails.
Overig
 • Bar Roadhouse
  Een rustige bar waar je wordt toegezongen door de beste bluesartiesten. Ideaal om de avond gezellig maar rustig door te brengen. Hier kom je nog eens toe aan een goed gesprek.
 • Club Shosse
  Grote nachtclub buiten het centrum. Hier kun je de hele nacht door uit je dak gaan op de dansvloer. Om bij te komen van het dansen geniet je van een van de vele cocktails in de lounge area.
 • Club Soho Rooms
  Al jaren een van de pareltjes op de altijd vernieuwende clubscene in Moskou. In deze nachttent vind je meer dan alleen de zaken waar een goede club aan moet voldoen. Geniet van de luxe van een groot terras en zelfs een zwembad.