Klimaat

Het weer in Moskou wordt in alle opzichten gekenmerkt door een landklimaat, met zeer hoge temperaturen in de zomer en zeer lage temperaturen in de winter maanden. Moskou is ver vanaf de zee gelegen en het weer in Moskou ondervindt dus geen invloeden vanaf zee. Daarbij komt het relatief droge oppervlakte waarop de stad Moskou is gevestigd, wat gemakkelijk de temperatuur van de lucht aanneemt. Het weer in de winter maanden in Moskou wordt dus gekenmerkt door extreem koude temperaturen die de -20 graden halen. Toch is Moskou in de wintermaanden ook zeker leefbaar, dankzij de milde wind. Het weer hoeft dus geen belemmering te vormen om op vakantie naar Moskou te gaan, in de wintermaanden heeft de stad een gezellige sfeer en kan er geschaatst en geskied worden in de parken. Het aantal uren zon varieert met de jaargetijden, in de wintermaanden is het aantal uren daglicht beperkt tot een paar uur. In de zomer maanden is het langer licht dan in de noord Europese steden. In de zomer is het weer in Moskou aangenaam warm, met temperaturen van boven de 20 graden.
Neerslag

Het hele jaar door kun je in Moskou weer met neerslag verwachten. De meeste regenval vindt plaats in de zomer maanden juni tot en met augustus. In de wintermaanden wordt de stad bedekt met een sneeuwtapijt dat kan blijven liggen tot het voorjaar.

Beste reisperiode

Er is niet één beste reisperiode aan te wijzen wat weer betreft voor een vakantie naar Moskou, de wintermaanden zijn koud en knus. Het weer in de zomermaanden aangenaam warm.

Het weer in Moskou wordt in alle opzichten gekenmerkt door een landklimaat, met zeer hoge temperaturen in de zomer en zeer lage temperaturen in de winter maanden.