Informatie Moskou


Red SquareDe stad Moskou is een spannende bestemming waar voor iedereen een prachtige vakantie is weggelegd. Meestal denken mensen bij Moskou aan extreme kou, maar dit valt in de praktijk erg mee. Moskou is hoofdstad van Rusland en telt zo’n 11 miljoen inwoners. De laatste eeuw is het bevolkingaantal ontzettend gegroeid en is Moskou een echte wereldstad geworden. Het is dan ook niet voor niets dat de stad het hart van Rusland wordt genoemd. Natuurlijk zijn er een aantal bekende trekpleisters in Moskou. Toch wordt het stadsbeeld grotendeels bepaald door de opvallende combinatie van grauwe kantoorgebouwen met veel neon reclame. Deze historische stad kent zowel veel oude als nieuwe bebouwing en wordt opgesierd door zo’n 120 rivieren die kris kras door het gebied lopen. Een vakantie in Moskou is een waar avontuur in een stad met een unieke sfeer.

Handige weetjes

Feiten Moskou
Oppervlakte 1081 km² (4,9 keer zo groot als Amsterdam)
Ligging 55° 45’6 N, 37° 37’4 O
Taal Russisch
Geld Roebel (rur)
Vliegtijd 3,5 uur
Tijdsverschil 2 uur later dan in Nederland (UTC +3)

Klimaat in Moskou

Het klimaat in Moskou kent extreme verschillen tussen zomer en winter. In de winter is de stad sfeervol en ligt er vrijwel onafgebroken een dik pak sneeuw. Het is dan erg koud met temperaturen tot -20°C. Daar staat tegenover dat het weer in de zomer erg mild is met een temperatuurgemiddelde in de 20°C.

Populaire regio’s

Vakantie naar Moskou

€ 395,- tot € 2295,-

Zowel in de sfeervolle wintermaanden, als in de verrassend aangename zomertijd is Moskou een veelzijdige bestemming waar je niet snel uitgekeken raakt. De stad kent twee gezichten die samen voor een dynamisch geheel zorgen. Het hippe Moskou bestaat uit steeds vernieuwende clubs en cafés, maar ook de oude theaters zijn nog altijd in trek. De grootse paleizen en kathedralen zijn stuk voor stuk het bezichtigen waard. Aan de andere kant bestaat een groot deel van de stad ook uit een saaie grijze bouwstijl die in het Sovjettijdperk snel opkwam. Welke stijl de boventoon voert kan per wijk sterk verschillen. Zo zijn er in het centrum zowel oude stadsdelen met kleine straatjes langs de vele rivieren. Terwijl je een eindje verderop een van de grootste winkelcentra ter wereld vindt.