Bezienswaardigheden Moskou


Bezienswaardigheden in Moskou bestaan in de eerste plaats uit esthetische architectuur. De meest fantastische kerken en paleizen zijn te bezoeken in deze wereldstad. Moskou heeft als hoogtepunt het Kremlin dat met gouden torens en imposante fa├žades de meest populaire toeristische attractie is. Vaak wordt het Kremlin gelijkgesteld met enkele gebouwen zoals de wereldberoemde Pokrovk- of Basiliuskathedraal. In werkelijkheid valt het geheel van historische gebouwen rond het Rode plein onder het Kremlin. Omdat het gebied aan de linkeroever van de Moskva ligt, in het centrum van Moskou, wordt dit ook wel het hart van de stad genoemd. De Pokrovkathedraal is in de helft van de 15e eeuw gebouwd en zou voorgoed het beeld van Moskou bepalen. De felgekleurde koepels spreken nog altijd tot ieders verbeelding. Andere blikvangers zijn het Nationaal historisch museum en het Mausoleum van Lenin. De historische buurt is gebouwd op nederzettingen die teruggaan tot de vroege ijzertijd. Naast de vele (regerings)gebouwen zijn er ook losse bezienswaardigheden als het kanon, de tsarenklok, een theater en musea.

KremlinOnder leiding van de grote Russisch-orthodoxe gemeenschap van Moskou zijn er meerdere grote kathedralen gebouwd. Naast de bekendste op het Rode Plein, zijn ook bijvoorbeeld de Oesenski- en de Christus-Verlosserkathedraal zeer het bezoeken waard. Naast verschillende kerken en kathedralen telt Moskou ook een groot aantal kloosters. Zowel in het centrum als aan de rand van de stad vind je sfeervolle voorbeelden. Natuurlijk kent de presidentsstad ook verschillende paleizen die in de loop van de geschiedenis uit de grond zijn gestampt. Verder biedt Moskou theaters, toeristische wijken en historische- of kunstgerichte musea.

Wat betreft bezienswaardigheden heeft Moskou voor ieder wat wils. Er zijn ten eerste de vele kathedralen en kerken die over de stad verspreid zijn altijd weer opduiken, maar Moskou kent ook veel historische gebouwen, grote parken en musea over de meest uiteenlopende onderwerpen. Kenmerkend is de grote verscheidenheid tussen de verschillende stadsdelen. In het Kremlin vindt je de historisch belangrijke gebouwen in wat nu een toerischtische omgeving is. En ook Tverskaja is een wijk waar altijd leven is. Ondanks haar saaie bebouwing vind je hier een veel hippe cafeetjes. In de creatieve wijk Arbatskaja (kort: Arbat) zijn veel galeries en musea gevestigd terwijl Zamoskvoretsje weer bekend staat om haar kerken en authentieke sfeer.

Bekijk ook de evenementen in Moskou om te zien wat er nog meer in de stad te doen is.